2012. január 13., péntek

Sírjak vagy nevessek ?Munkatáborba küldik, aki nem siratta meg a diktátort

                 Sírjak  vagy  nevessek ? Minden  nép  olyan  vezetőt  választ  melyet  megérdemel ?
Ezreket hurcolhatnak el munkatáborba észak-Koreában, amiért nem siratták meg kellőképpen a nagy sztálinista vezér, Kim Dzsong-Il halálát.
Legalább félévnyi kényszermunkára ítélik a távoli országban azokat, akik nem jelentek meg a központilag szervezett gyászszertartásokon és virrasztásokon, vagy nem sírtak „élethűen". Sőt, megbüntetik azokat is, akik a diktátor fiát kritizálják, megpróbálják elhagyni az országot vagy külföldi telefonhívást bonyolítanak.

A helyiek szerint félelem uralja észak-Koreát, miután Kim Jong-il fia átvette az uralmat. A jelenlegi rezsim komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a bizonytalanságot az új vezető személyes kultuszával nyomja el. Hívei állítólag tömött kocsikkal jönnek-mennek, és szorgalmas munkát imitálnak, hogy megerősítsék vezérüket pozíciójában.

Ráadásul a dolgozó embereket a végletekig fárasztják a kötelező jellegű tájékoztató előadásokkal, amelyek az új vezető nagyságáról szólnak. Katonai téren például a „géniuszok géniuszának" nevezik Kim Dzsong Un-t, pedig semmilyen harci tapasztalata nincsen.

Mint megírtuk a sztálinista Észak-Korea első embere 69 éves korában hunyt el 2011. december 17-én; halált két nappal később hozták csak nyilvánosságra.
Blikk-információ

Nincsenek megjegyzések: