2012. január 21., szombat

Politikusok a jóslatban. Őn hisz benne ?

                        Magyarok  ősei  hittek  a  sámánoknak, a  táltosoknak,mert  pogányok  voltak.Hittek  a  természet  misztikus  erőiben.Amikor  elfogadták  a  kereszténységet  le  kellett  mondaniuk  az  addigi  hitükről,meg  kellett  változtatniuk  az  életüket.A  sok  mai  szokás  azt  bizonyítja,hogy  teljesen  nem  sikerült. Mert  maradtak  meg  az  ősi  szokásokból  és  hiedelmekből.

               A  magyarok  hisznek  a jóslatokban.Sokan  fordulnak  a  jósokhoz  és  jövendőmondókhoz.A  táltosok  és  sámánok  utódai  sokat  keresnek  a  magyarok  hiszékenységéből.Én  nem  hiszek  nekik,mert  a  Biblia  tiltja  ezeknek  a  szokásoknak  a  gyakorlását.Tiszteletbe  tartom  azokat,akik  hisznek  ezekben  a  szokásokban.Táltosok napjainkban  is  léteznek. Jóslataik  vagy  beteljesülnek  vagy  nem.Vannak  homályos  jóslatok  melyeket  nem  lehet  érteni.Az  egyik  homályos  táltos  jóslat  a  következő,melyet  politikusokra  alkalmaznak.Olvassa  el  a  teljes  cikket ' 


Részlet :
Politikusok a jóslatban
A nyirkai jóslatot sokan „magyar nostradamusi” jóslatnak tekintik. Máté Imre néprajzkutató szerint mindenkinek magának kell értelmeznie a több mint 60 éves szöveget. A jövendölés végkicsengése kifejezetten pozitív, sokak szerint a jóslat azt állítja: 2012-től szebb idők köszöntenek Magyarországra.

Máté Imre néprajzkutató a magyarok ősvallásáról szóló könyvében számol be a nyirkai jóslatról.
„Hét táltos találkozott a nyirkai Hany-ban. Két asszonyember, meg öt férfiember. (…) Tudni akarták, meddig tart ez a nyomorúság, meg miképpeg alakul a jövendő. ’Nagy hívás’ akkor köll, ha az ÉG nem nyilatkozik magától…. A táltos asszony révületbe esvén átadta fejében lakó szelleme helyét az idézett SZELLEM-nek, hogy az az ő nyelvével szólalhasson. Először csak hebegett, aztán szóval szólta a régi nagy táltos üzenetét” – olvasható a könyvben.
Gyurcsány a Paprikajancsi?

Többen úgy vélik, hogy politikusaink is megtalálhatóak a szövegben. Az alábbi szövegrész akár a 2002-2004-es időszakra is vonatkozhat. „A döglött sárkány kutyáit a Koronázatlan Cár veszi pórázra. A Szűkszavú Tárnokmestert tuszkolják élre. Saját táborából ütnek pártot ellene, mert a Koronázatlan Cár úgy akarja. Paprikajancsiból csinál vezért. A nemzet tűri - nem látja meg rajta a rángató madzagokat. A csellel hatalomra segített Paprikajancsi pofátlanul önkényeskedik. Nyegle és buta. A Kiskanász malmára hajtja a vizet.” Sokan úgy értelmezik, hogy a „Koronázatlan Cár” Putyin, a „Paprikajancsi” Gyurcsány Ferenc, a „Kiskanász” pedig Orbán Viktor lehet.
Teljes  cikk : http://helyitema.hu/belfold/

Nincsenek megjegyzések: