2012. február 8., szerda

SzeretünkViktor-tüntetők és új ellenállás Egerben - már várják Orbánt

                Még  ilyet ' Az  egriek - pontosabban  az  egri  LMP - tüntet  Orbán  ellen ' Többen  vannak  akik  szívélyes  köszöntök  a  Fidesz  vezért ' Kitartanak  még  a  hidegben  is  Orbán  mellett.Az  egri  LMP  miért  tüntet ?

 
Tüntetők várják Orbán Viktort és kormánya tagjait a ma este kezdődő kihelyezett frakcióülés helyszínén. Az egri szálloda előtt mintegy félszáz szimpatizáns köszöntené a miniszterelnököt. Fáztak, ezért hazaindultak, de visszamennek. Az LMP helyi csoportja is készült: a város határában "üdvözlő" transzparensekkel fogadja a hevesi megyeszékhelyre érkező kormánytagokat.

Minden miniszter és államtitkár hivatalos a Fidesz-KDNP egri évadnyitó frakcióülésére. A tanácskozás információink szerint szerda kora este indul Lázár János Fidesz- és Harrach Péter KDNP-frakcióvezető üdvözlőjével, majd várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök ad tájékoztatást az elmúlt időszakról és a kormányoldal előtt álló feladatokról.

A miniszterelnök fogadására még kora délután összegyűlt egy helyi szimpatizánsokból álló csoport is. Ők először azt a tájékoztatást kapták, hogy a miniszterelnök négy óra körül már Egerben lesz, majd miután a biztonságiak közölték velük, hogy Orbán Viktor minden bizonnyal csak este hatra ér a szállodához, elmentek. Állításuk szerint nem adják fel, egy kis melegedés után visszatérnek.

A helyi LMP-csoport külön "üdvözlővel" is készült. A város határán egy ötletes óriás transzparenssel hirdetik, hogy 2012 szerintük a bukott szabadságharc utáni kussoltatás éve lesz. Nem tudni, hogy a Budapestről érkező képviselők és Orbán Viktor látja-e majd az üzenetet, délután három és négy óra között még a helyén volt a transzparens.

Az LMP egyébként egy sajtótájékoztatót is szervezett Egerben. Mile Lajos országgyűlési képviselő értékelte Orbán keddi beszédét. A miniszterelnök kevésbé harcias modorát üdvözölte, viszont szerinte inkább a csúsztatások és hazugságok szónoklata volt, mint valós értékelés. A valós társadalmi helyzettel ellentétes megállapításokkal élt a kormányfő - állapította meg Mile, aki viszont más szemszögből nézve, de egyetértett azzal, hogy a magyarok" jobbat érdemelnek" annál, mint amit most kapnak.

A kihelyezett frakcióülés helyszínén tudósítónk elmondása szerint semmi rendkívüli nem történt eddig. A rendőrség jelenléte az ilyenkor megszokottnál nem intenzívebb. 
Forrás és további képek : http://www.stop.hu/belfold/

Nincsenek megjegyzések: