2012. február 5., vasárnap

Munkát, kenyeret! Éhségmenet Borsodból a kormányhoz

           Azt  hittem ,hogy  az  ellenzék  újabb  akciója  az  éhségmenet. A  legfőbb  célja  a figyelem  felkeltés. A  cikket  elolvasva  azt  lehet  látni , hogy  komoly  az  ügy.Itt  nem  ellenzékiek  által  szervezett  akcióról  van  szó .Itt  sok  a szegény. Nagyon  sokan  komoly  problémával  küszködnek.Sokan  már  nem  bírják. Gyalog  mennek  a  kormányhoz.Vajon  a  kormány  hogyan  fogadja  ezt  a  menetet ? Olvassák  el  a teljes  cikket ' 



Munkát, kenyeret! jelszóval éhségmenetet szerveznek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgármesterek, magánszemélyek, kezdeményezésüket az MSZP is támogatja. A menet Miskolcról, az ITC parkolójából február 6-án, 9 órakor indul, és terveik szerint 13-án érnek gyalogosan Budapestre, a Kossuth térre, a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára. Céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét a régióban élők kilátástalan helyzetére.
De nemcsak itt, az egész országban is nagy a baj: míg a kormányváltás előtt, a válság kellős közepén, 2009-ben 2,7 millió ember élt a létminimum alatt Magyarországon, addig ők ma már közel 4 millióan vannak.
Takács László, Alsógagy polgármestere azt mondta, a napokban 50 ezer forintot osztott szét saját pénzéből a falu rászorulói között, mert az emberek egyszerűen nem tudtak gyógyszert venni a 22.800 forintos segélyükből. Ebből az összegből a polgármester szerint maximum „éhen lehet dögleni".

Tovább : http://www.eszakonline.hu/
             

Nincsenek megjegyzések: