2012. május 31., csütörtök

Hogyan került a Nemzeti Alapttantervbe - NAT- Nyiró és Kertész ? Ön milyen könyvet kérne ?

Még ilyen nem volt ' Kérések alapján jelölték ki Nyírőt és Kertészt a NAT-ba ' Hoffmann Rózsa interjú az Egyenes beszédben választ adott arra a kérdésemre,hogy hogyan került a listába Nyírő és Kertész.Ez egy új forradalom' Értelmiségiek és szakemberek javasolták az írók és költők névsorát a Nemzeti Alaptantervbe,a Hoffmann Rózsa által kijelölt bizottság döntött.Hoffmann Rózsától nagyszerű választ kaptunk , amivel Kálmán Olga nem tudott mit kezdeni. 
Ha ez így megy,akkor milyen könyveket kérne Ön ? Az számít,hogy melyik könyvet kérnék legtöbben' Nem kaptam választ arra hogyan kell szavazni ' Ha még jön az ATV-be Hoffmann Rózsa hátha választ kapunk a kérdésre.Addig gondolkodom a könyvek listáján.Nem találtam információt a Nefmi honlapján '
http://www.nefmi.gov.hu/kozoktatas/tantervek/nemzeti-alaptanterv-nat 

Nyirő József azért került be a Nemzeti Alaptantervbe, mert sokan, köztük tanári közösségek, szakemberek, magánemberek és értelmiségiek is ezt kérték – ezt Hoffmann Rózsa mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az oktatási államtitkár hozzátette: azt nem lehet feltételezni, hogy ezzel kárt akartak okozni, csak meg akarják mutatni a 20. századi magyar irodalom sokszínűségét. A politikus hangsúlyozta, Nyirő József munkássága nem a kötelező tananyag részét képezi, a tanárok döntik el, hogy mennyire foglalkoznak vele. Hoffmann Rózsa úgy véli, Nyirő József mellett a Nemzeti Alaptantervbe szintén most bekerült Wass Albert és Szabó Dezső is kitüntetett szereplői a magyar irodalomnak, koruk jelentős és meghatározó alakjai.

A kormányátalakítással kapcsolatban azt mondta: nem tudott arról, hogy akár egy másodpercig is veszélyben lett volna a posztja emiatt. Az oktatási államtitkár azt is elmondta: nem rettegett, hogy esetleg menesztik, mert rendben megalkották a fontos törvényeket, a Nemzeti Alaptantervet és eközben nem követtek el súlyos hibát. Az iskolaőrség bevezetéséről is beszélt a politikus. Szerinte csak azokban az intézményekben kellene őket alkalmazni, ahol nagyon elmérgesedett a helyzet. Hoffmann Rózsa abban bízik, hogy kevés ilyen intézmény lesz, mert az a legjobb, ha a tanárok jelenléte is elég a rend fenntartására. Az oktatási államtitkár úgy véli, az iskolaőröknek mindenképpen kell majd valamiféle egyenruha, karszalag vagy jelzés, hogy azonosíthatóak legyenek. A politikus szerint az iskolaőröknek rendelkezniük kell majd rendészeti, pszichológiai és pedagógiai képesítéssel is. Hofmann Rózsa elmondta: januárban veszi át az állam az iskolákat, akkor kiderül, hogy hány helyen lesz igény az iskolaőrökre, és ez után a képzésük is megindulhat.

atv.hu



Nincsenek megjegyzések: