2011. december 16., péntek

Vigyázzanak mit irnak a közösségi oldalakon' Elbocsájthatja a munkaadó '

                 Figyelem  tisztelt  dolgozó  magyarok ' Az  új  munkatörvénykönyv  szerint  nagyon  gondolják  meg,hogy  mit  írnak  a  közösségi  oldalakon'Ha  sértik  a  munkadót , akkor  elbocsájthatja.Az  a  leghelyesebb  ,ha  dicséri  a  munkadóját.Ezen  elgondolkoztam.Én  kit  dicsérjek ?Nyugdíjas  vagyok.Dicsérjem  Orbánt  és  a  kormányt? Ha  nem,akkor  nem  lesz  nyugdíjam ?Büntetést  kapok,ha  nem  dicsérem  vagy  rossz  színbe  tüntetem  fel  a  kormányt?Erre  munkatörvényre  mondta  Orbán,hogy  milyen  jó '
Változásokat hozhat a munkáltatók és munkavállalók közösségi oldalakon folytatott tevékenységének szabályozásában is az új Munka Törvénykönyve. Az alkalmazottaknak érdemes meggondolni mit posztolnak munkaadóikról.
A szakember szerint itthon az egyik legnagyobb kihívást a munkaviszonnyal  kapcsolatos használat szabályozása jelentheti, feltehetőleg itt lesz a jövőben a legtöbb probléma a munkavállalók és a munkáltatók között. Az egyik kulcskérdés, hogy az alkalmazott mit jelentethet meg a munkaadóról a különböző közösségi oldalakon. A korábbi szabályozás csak annyit rögzített, hogy a munkavállaló munkaadója jogos gazdasági érdekeit nem sértheti vagy veszélyeztetheti, az új Munka Törvénykönyve ugyanakkor ezt már kiterjeszti a munkaidőn kívüli időszakra is, s ez alapján az alkalmazott egyáltalán nem tanúsíthat olyan magatartást, amely alkalmas a munkáltató helytelen megítélésére.
Kozma Zoltán szerint ez részben a közösségi oldalak terjedése miatt is kerülhetett be a jogszabályba, s persze ez nem jelenti azt, hogy a munkaviszony korlátlanul befolyásolhatja a munkavállaló munkaidőn kívüli magatartását, de mindenképpen úgy is értelmezhető, hogy a munkavállaló nem posztolhat semmit, ami sérti munkaadója jogos gazdasági érdekeit, vagy a munkáltató helytelen megítéléséhez vezethet.
Teljes  cikk : http://www.vg.hu/

Nincsenek megjegyzések: