2012. július 7., szombat

„A magyar konyha az öngyilkosság egy formája” – Beata Bishop a rákról

Érzékenyen érint ez a téma,mert az édesanyám a rák miatt halt meg.Bár tudtam volna a Gerson terápiáról.Nagyon fontos volna,ha előítélet nélkül fogadnánk el a Gerson terápiát.Jó volna ha az orvosok is pozitív módon tekintenék ezt a terápiát.Elvégre sok ember életét mentette meg és fogja megmenteni.Borzasztó az amikor látod a családtagodat látni a rák utolsó szakaszában,mert menthetetlen.Beata Bishop meggyógyult és könyvét érdemes elolvasni.Ha a magyar konyha egészséges volna,akkor kevés volna a rákos beteg Magyarországon.Nehezen elfogadható Beata Bishop megjegyzése a magyar konyháról.De ő tapasztalatból tudja '
Történelmi eseményként konferálták fel a Londonban élő magyar pszichoterapeuta, Beata Bishop új könyvét. A Teljes gyógyulás visszaesés nélkül kifejezetten rákbetegeknek szól, és a szerző szerint válaszol azokra a kérdésekre, amelyek benne is felmerültek betegsége során.
magyar szerző a rákról
Beate Bishop: "Minden daganatos beteg a kollégám"
Fotó: wikipedia.org
„Borzasztó dolog, hogy hazaküldik a beteget a gyógyulás után és azt mondják neki, hogy folytassa az életét ott, ahol abbahagyta. Ez a legrosszabb tanács, hiszen életének azon a pontján betegedett meg” – magyarázta a szerző, aki könyvében, amelynek különlegessége, hogy ez az első eredetileg is magyar nyelven írt kiadványa, azt fogalmazza meg, milyen változásokon kell átmenni a súlyos betegségből való felépülés során.
A test felépítéséhez a szerző szerint nem csak a táplálkozás megváltoztatása fontos, hanem az is, hogy egy hosszú kórházi kezelés után visszaállítsuk saját autonómiánkat.
„Nem szabad szétválasztani egymástól testet és pszichét, hiszen a test és a lélek együtt gyógyul” – magyarázta Bishop, aki szerint az emberi kapcsolatok rendbetétele is legalább ilyen fontos. „Nem szabad, hogy mérgezzük az atmoszféránkat boldogtalan kapcsolatokkal, a lényeg, hogy másként kell továbbmenni egy betegség után.”
„A magyar konyha az öngyilkosság egy formája” – véli Bishop, aki szerint alapvető hiba, hogy ugyanolyan ételeket eszünk, amilyeneket szüleink és nagyszüleink, pedig életmódunk már merőben eltér az övéktől.
„A dohányzás, az alkohol, az állandó stressz sem tesz jót az egészségnek, bár utóbbitól önmagában senki sem lesz rákos, de a kialakuláshoz hozzájárulhat. Szerinte a „fogyasztók elbirkásításának” is nagy szerepe van az egyre több megbetegedésben, mivel a tartósítószereket tartalmazó termékek egészségtelenek.
"Minden daganatos beteg a kollégám, hiszen ugyanazt éltük át” – fogalmazta meg Bishop, aki maga is túlesett a rákon és a visszaesésen is, azonban 25 éve teljesen egészséges. Állítása szerint ezt a Gerson-terápiának köszönheti, amely teljes étrend- és életmódváltást követel meg a rák utókezeléseként.
Bishop nem állítja, hogy a terápiával ki tudta volna védeni saját betegségét, azonban úgy véli, a visszaesés megelőzése lehetséges. „Az utógondozás legalább olyan fontos, mint a hagyományos kezelés, nem csak testileg, hanem lelkileg is. Szükség van egy lelki lomtalanításra is, meg kell szabadulni a terhektől a teljes gyógyuláshoz.”
Forrás: hvg.hu


Nincsenek megjegyzések: