2012. július 3., kedd

Gogolák elvtársnő csalódása július elsején

Gogolák elvtársnő csalódott lett július elsején.Miért? Mert arról volt szó,hogy a számláján lesz a családi pótlék négy órán belül.Sajnos a bank nem utalta állt a pénzt.Hogyan élte meg Gogolák elvtársnő ezt a helyzetet?
Reggel magam elé tettem a telefonomat, hiszen a családi pótlékot minden hónap elsején, ha hétvégére esik, akkor a hónap első munkanapján szokta utalni  Magyar Államkincstár, ez júliusban most másodika volt. Szóval előttem a telefon, és számolok: ha legkésőbb délig elutalják a pénzt, akkor 16 órakor már költhetem is. Mivel hó eleje van, minden kifogyott, így jól fog jönni, hogy nem kell egy napot várni a pénzre, hanem már aznap meg lehet venni a kifogyott dolgokat. Mert ugye hónap végén az ember már nem költ felesleges luxusra, csak a legfontosabbakra. Amiből még éppen van, azt meg igyekszik úgy használni, hogy maradjon hó elejére, csak hát éppen mindig elsején, másodikán fogy el. De az azonnali utalásnak hála, többé már nincs ilyen.
Ahogy írtam, előttem a telefon, teszem a dolgom, és néha odasandítok, hogy jött-e sms a banktól, hogy megjött a pénz. Gyerekek mellett az idő gyorsan repül, így mire újra felnézek, már dél van, és a pénz még sehol. Na, nem baj, gondolom, mostanában utalhattak, 16 óráig biztos megjön. Eljön a délután, jönnek a további tennivalók. 15 óra: semmi. 16 óra: semmi. Reggeli öröm véget ér, és szomorúság váltja fel. Nem sikerült a MÁK-nak, vagy a Banknak beváltania az ígéretét, hogy még az utalás napján a számlán lesz a pénz.
Teljes bejegyzés:magyarcitrom-ban
Nagyon sajnálom Goglák elvtársnőt.De másokat is sajnálok,akik hasonló helyzezetben voltak.Mi a tanulság? Ha nincs a pénzem a bankban,akkor nincs ilyen helyzet.Ha van pénzem a bankban legyek türelmes.A bankhoz vagyok kötve.A remény azért meg van,mert az UE tagállam vagyunk és kell tegyenek valamit ebben a kérdésben.Gogolák elvtársnő és a sorstársai legyenek türelmesek , elvégre Magyarországon élnek' Örvendjenek ha megkapják a családi pótlékot'

Nincsenek megjegyzések: